Het ziekenhuis in Zutphen vanuit de lucht gezien. Spoedzorg wordt hier afgeschaald. Net als de intensive care.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziekenhuis in Zutphen vanuit de lucht gezien. Spoedzorg wordt hier afgeschaald. Net als de intensive care. © Maarten Sprangh

Gemeente Lochem wil harde toezegging van Gelre ziekenhuizen: ‘Géén verschraling van zorg’

Niet alleen vanuit de gemeente Zutphen wordt met argusogen gekeken naar de plannen van Gelre ziekenhuizen om het mes te zetten in afdelingen van het ziekenhuis in Zutphen. Buurgemeente Lochem wil een harde toezegging van de raad van bestuur van de ziekenhuisorganisatie dat de zorg in de regio niet verschraalt.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Hoe Zutphenaren Roparun naar hun stad haalden en er elk jaar feestje van maken: ‘In Deventer en Holten was het saai’
  PREMIUM
  met video
  1

  Hoe Zutphena­ren Roparun naar hun stad haalden en er elk jaar feestje van maken: ‘In Deventer en Holten was het saai’

  De Roparun is een loop waar menig Zutphenaar warme gevoelens bij heeft. Al jarenlang komt de loop door de stad en gaat nooit zonder feest voorbij. Livemuziek en een in waxinelichtjes gehuld centrum zijn vaste prik. Zutphen ontving er zelfs prijzen voor. Hoe werd Zutphen een van dé mooiste doorkomststeden van de loop, waarin deelnemers geld inzamelen voor kankerpatiënten?
  Zutphen