Volledig scherm
Kinderen tekenen voor het behoud van Kinderbierderij De Schouw in Zutphen. De kinderboerderij heeft structureel geld nodig en vreest voor haar voortbestaan.

Gemeente schiet kinderboerderij te hulp

Bij kinderboerderij De Schouw in Zutphen wordt opgelucht adem gehaald. De gemeente Zutphen gaat samen met de kinderboerderij op zoek naar een structurele oplossing voor het financiële tekort dat is ontstaan. 

Wethouder René Sueters (Burgerbelang) beloofde maandagavond om volgende maand al terug te komen met een voorstel voor een oplossing en daarbij te bekijken of er structureel extra geld vanuit de gemeente beschikbaar kan worden gesteld. Het bestuur van de kinderboerderij liet aan het begin van het jaar weten voor het voortbestaan van de kinderboerderij te vrezen vanwege een jaarlijks structureel tekort van 25.000 euro. 

Dat tekort ontstond nadat de gemeente in 2011 als bezuinigingsmaatregel besloot dierenweides binnen de gemeente te privatiseren. Sindsdien slonken de reserves van 60.000 euro. Na de noodkreet van het bestuur kwamen in Zutphen veel acties op gang ter ondersteuning, met onder anderen een kleurplatenactie. Een PvdA-motie om op zoek te gaan naar een structurele oplossing kreeg maandagavond unanieme steun in de gemeenteraad.

Zutphen