Een slagboom, hekken en borden om wandelaars van het terrein bij Kasteel Vorden te weren. Wandelaars moeten er weer vrij baan krijgen, stelt de gemeente Bronckhorst. De gemeente stapt naar de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Een slagboom, hekken en borden om wandelaars van het terrein bij Kasteel Vorden te weren. Wandelaars moeten er weer vrij baan krijgen, stelt de gemeente Bronckhorst. De gemeente stapt naar de rechter. © Archieffoto Arjan Gotink

Gemeente stapt naar rechter om iedereen vrij te kunnen laten wandelen bij Kasteel Vorden

videoDe rechter moet bepalen of wandelaars wel of niet vrij bij Kasteel Vorden mogen wandelen. Afspraken hierover met de kasteeleigenaren worden volgens de gemeente Bronckhorst niet nageleefd, waardoor de gemeente geen andere mogelijkheid ziet dan naar de rechter te stappen.

Een slagboom, hekken en borden waarop de kasteelbewoners aangeven dat je privéterrein nadert. Kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen proberen al lange tijd het terrein bij Kasteel Vorden voor wandelaars te blokkeren. Dat moet volgens de gemeente Bronckhorst maar eens afgelopen zijn. De gemeente vraagt de rechter om zo snel mogelijk een uitspraak te doen over de toegankelijkheid van het kasteelterrein.

Zutphen