Gemeente: 'Vitens verantwoordelijk'

ZUTPHEN - Waterbedrijf Vitens kan volledig aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van de mislukte exploitatie van de WKO-installatie (warmte koude-opslag) in de Zutphense wijk De Teuge.

Deze conclusie van de gemeentelijke jurist verdedigt wethouder Rik de Lange donderdagavond in de besloten forumvergadering over dit onderwerp. Dat staat in memo's en onderzoeken die woensdag openbaar zijn gemaakt.

Volgens de jurist blijft de gemeentelijke verantwoordelijkheid beperkt tot het faciliteren van het gebruik van deze installatie. De gemeente verplicht de bewoners gebruik te blijven maken van het WKO-systeem. Tenminste zolang zij verlangen dat Vitens overeenkomsten nakomt.

De gemeente is niet van plan om mee te betalen aan een schadevergoeding. Bijvoorbeeld voor de tot nu toe gemaakte hoge energiekosten. Evenmin wordt meebetaald aan de compensatie voor de ombouw tot een individueel systeem.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zutphen