Volledig scherm
Zwembad IJsselslag in Zutphen. © PVG

Gemeente zet bestuur zwembad IJsselslag aan de kant

Het vrijwilligersbestuur van de Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ) moet van de gemeente binnen een maand opstappen om plaats te maken voor een betaald interim-bestuur van zwembad De IJsselslag. Het besluit is ‘in goed overleg met het bestuur van SSAZ genomen’, maar woordvoerder Liesbeth van Litsenburg bevestigt dat het initiatief bij het college lag. 

Wat de stap betekent voor de rechtszaak tussen SSAZ en De IJsselmeeuwen is nog onbekend. Het collegebesluit heeft volgens Van Litsenburg als doel om partijen weer om de tafel te krijgen en te laten zien dat het college iets doet. ,,We waren er al een tijdje mee bezig, vanmiddag is het zwembadpersoneel ingelicht over het besluit.”

Geruzie

SSAZ en en de IJsselmeeuwen liggen al maandenlang met elkaar in de clinch, SSAZ sleepte De IJsselmeeuwen onlangs zelfs voor de rechter om een geldkwestie. De IJsselmeeuwen vreest het voortbestaan van de vereniging en riep de gemeente op om in te grijpen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Dit moet je allemaal missen als je weggaat in je vakantie
    video

    Dit moet je allemaal missen als je weggaat in je vakantie

    Wordt het een croissantje met uitzicht op de Middellandse Zee of een ijsje bij het Heerder strand? Midden-Nederland is de zesweekse oase ingestapt die zomervakantie heet. Dat betekent dat de komende tijd de wereld even verandert: geen files meer, niet meer staan in de trein, sneller aan de beurt in de supermarkt. Wie weggaat uit ons land moet dat missen, net als het begin van de Eredivisie op 10 augustus en alle festivals en evenementen die hier onder staan.

Zutphen