Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gemeenteraad Zutphen stemt in met ingrijpende bezuinigingen

De gemeenteraad in Zutphen gaat akkoord met de begroting voor 2019 en daarmee ook met ingrijpende bezuinigingen tot en met 2022. Het is de bedoeling om in 2019 meer dan 13 miljoen euro te besparen en ook in de jaren daarna flink te snijden. Mensen met een minimuminkomen zullen dat merken, ze kunnen op minder ruime sociale regelingen van de gemeente rekenen. 

Dat gaat vooral in het sociaal domein gemerkt worden, de uitvoering van gemeentelijke taken op het gebied van zorg, werk en inkomen. Daar ontstonden ook de tekorten waar de gemeente afgelopen voorjaar mee te kampen bleek te hebben. 

  1. ‘Ik gun iedereen heel erg zoveel mogelijk uit het leven te halen, inclusief de dood’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    ‘Ik gun iedereen heel erg zoveel mogelijk uit het leven te halen, inclusief de dood’

    Na een jarenlange toename neemt het aantal geregistreerde gevallen van euthanasie af. Het aantal aanmeldingen bij de Levenseindekliniek stabiliseert. Is Nederland een beetje euthanasiemoe? ,,Daar geloof ik niets van. Hoe kan je daar moe van zijn?’’ zegt Agnes Wolbert (60) uit Zutphen. Zij is directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). ,,Artsen worden kopschuw door de harde taal van het Openbaar Ministerie.’’

Zutphen