Volledig scherm
De brand in het busje in Zutphen was snel onder controle. © Ginopress

Gemist? Gasflessen vullen met lpg-installatie eindigt in brand bij tankstation

Bij een tankstation in Zutphen brak vrijdagochtend brand uit. De oorzaak? Een klant wilde gasflessen vullen met een lpg-installatie. De brandweer rukte vanwege de gevaarlijke situatie massaal uit naar het tankstation en evacueerde enkele omwonenden. Volgens een brandweervoorlichter had dit 'heel anders kunnen aflopen.' Een overzicht van meer opvallendste berichten van de afgelopen week: 

Sexdagboek

Een tweet van Heleen van Royen zorgde begin deze week voor consternatie. Haar 'sexdagboek' werd bij een boekhandel in Kampen 'uit principe' niet verkocht, achteraf bleek het te gaan om een misverstand.

Zwembadsoap

De soap rondom het buurtzwembad in Deventer is afgelopen week ten einde gekomen. De stoppen werden na veel getouwtrek uit het bad in de Landstraat getrokken.

Verraderlijke IJssel

Een asielzoeker kwam donderdagavond om het leven in de IJssel bij Kampen. De jongeman verdronk nadat hij met een aantal asielzoekers was gaan zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de verraderlijke IJssel: ,,Blijf uit de IJssel, het is geen zwembad.''

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Bloemen langs de IJssel bij Kampen nadat een dag eerder een asielzoeker verdronk. © Herre Stegenga

Onzekerheid in Nunspeet

Een verwijderde tweet over een evacuatie en waar was de burgemeester? Inwoners van de Nunspeet zaten woensdagmiddag urenlang in onzekerheid tijdens de enorme brand die woedde bij Stella. Een reconstructie van de verwoestende brand.

Epileerwonder

Epileren kun je leren, en laat dat nou net de specialiteit van de 27-jarige Walid Yousef uit Lochem zijn. De kapper reist dit jaar nog tweemaal naar Colombia om zijn skills te vertonen. Waar bekende voetballers tegenwoordig kappers laten invliegen voor een nieuwe coupe, ligt voor Walid misschien wel een carrière weggelegd om de persoonlijke wenkbrauwspecialist van bekende voetbalsters als Lieke Martens te worden. Een groot sportkledingmerk wil in ieder geval praten met hem over een samenwerking.

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Walid Yousef van de Barbershop in Lochem gaat naar Colombia om daar les te geven in zijn methode van epileren. Hij gebruikt een draadje om de (dons)haartjes perfect te verwijderen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Handtastelijke orthodontist

Het Openbaar Ministerie wil een Apeldoornse orthodontist de cel in hebben. De man zou vrouwen hebben betast tijdens zijn werkzaamheden. Het medisch tuchtcollege nam eerder al maatregelen tegen de orthodontist.

Zutphen