Volledig scherm
Agenten zetten zondagochtend een deel van Zutphen af omdat er een man met een wapen zou rondlopen. © GinoPress B.V.

Gemist? Politie Zutphen jaagt op gewapende man. En: mama is trots, want Thomas is wereldkampioen!

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zondag 10 februari.

SCHOT IN DE LUCHT
De politie heeft zondagochtend in Zutphen een waarschuwingsschot gelost nadat een 39-jarige man weigerde mee te werken. Het schot werd gelost omdat er vermoedens waren dat de man met een vuurwapen rondliep. De man wilde volgens een verklaring van de politie niet meewerken toen hij werd aangesproken. Ook bevelen volgde hij niet op. Hierna werd het waarschuwingsschot gelost.

VOOR PIPPI
Schrijfster Heleen Bosma uit Deventer en collega Marjan Tulp uit Doetinchem zijn een crowdfundingsactie gestart voor de acteurs die Pippi, Tommy en Annika speelden in de tv-serie en films over Pippi Langkous. ,,Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf. Heel schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken’’, zegt Bosma.

KUNST IN VLAMMEN OP
Hij is alles kwijt. Meer dan tweehonderd olieverfschilderijen. Realistisch werk. Portretten. Landschappen. Carel Janssen (68) uit de buurtschap Fortmond bij Olst zag een uitslaande brand zijn levenswerk verwoesten. ‘Ik heb geen tube verf meer over.’ (PREMIUM)

THOMAS KROL WERELDKAMPIOEN
Wereldkampioen op de 1500 meter. Deventenaar Thomas Krol schudt nog maar eens zijn hoofd. ,,Dit is een droom die uitkomt. En dat mijn familie en vrienden erbij zijn, is helemaal fantastisch.” En die familie is zo trots als een pauw. Moeder Monique: ,,Ik loop bijna naast mijn schoenen.”

KING RICO
Een clinic met kickboksheld Rico Verhoeven in Zwolle, daar doet verslaggeefster en beginnend kickbokser Kimberly Rallis graag aan mee. Al wordt het afzien, heel erg afzien... ‘De enige die opgeeft is Badr Hari!’ (PREMIUM)

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG - ZOEKEN NAAR WILLEKE
Jan Huzen riskeert zelfs een celstraf bij zijn zoektocht naar Willeke Dost. In Koekange doen ze lacherig over weer een zoekactie. Wie is deze man die zich zo heeft vastgebeten in de opzienbarende zaak? De uit Ane (bij Gramsbergen) afkomstige Jan Huzen is 47 jaar en woont in Nieuw-Weerdinge. Hij is ondernemer. Doet in omheiningen, vooral van buitenbakken en paardenweiden. Een graag geziene man in de paardenwereld. Want Huzen is een vakman, levert goed werk en dito spul.

Volledig scherm
Jan Huzen in Koekange. © MARCEL JURIAN DE JONG

Zutphen