Volledig scherm
© Foto Jan Houwers

Gesprekken over toekomst De Kas in Zutphen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen komt begin volgend jaar met een nieuw voorstel voor de toekomst van duurzaamheidsterrein De Kas. Dat heeft wethouder René Sueters maandagavond laten weten aan de gemeenteraad in Zutphen.

Sueters wil de tussenliggende periode gebruiken om in gesprek te gaan met de huidige gebruikers van De Kas en met andere geïnteresseerde partijen. Volgens de wethouder hebben meerdere partijen interesse getoond om de huur van het complex over te nemen. Hij verzekert dat de huidige gebruikers de komende tijd kunnen blijven zitten.

Kaardebol
De Kas stond in het verleden bekend als gemeentelijk duurzaamheidscentrum De Kaardebol en is gevestigd in het Emerpark, aan de Harenbergweg in Zutphen. Vorige week maakte Driekant Buiten bekend te stoppen met de exploitatie van het complex. Driekant Buiten huurde het terrein sinds mei van de gemeente Zutphen, maar kwam in conflict met enkele onderhuurders. Onder meer over de huurcontracten konden Driekant Buiten en diverse onderhuurders het niet eens worden.

Tijd
Maandagavond werd de toekomst van De Kas besproken door de Zutphense raad, omdat er een motie was ingediend door oppositiepartijen Stadspartij, Lijst Van Vliet en BewustZW. Voorafgaande aan de vergadering werd een petitie ingediend die oproept om Driekant Buiten meer tijd te geven om de plannen voor De Kas alsnog rond te krijgen. Die petitie is volgens de indieners iets meer dan honderd keer ondertekend.

Meerdere onderhuurders maakten gebruik van het inspreekrecht. Allen gaven aan dat er een turbulente periode is afgesloten met het vertrek van Driekant Buiten. Dat beaamde ook wethouder Sueters. "Het is helaas niet gelukt. We moeten daarom kritisch kijken naar wat we voor ogen hebben met De Kas. Dat gaan we de komende periode doen."

Zutphen