Volledig scherm
Stedelijk Museum in Zutphen na inbraak op 20 maart 2013. Foto Judah Bolink

Gestolen zilveren museumstukken terug bij museum Zutphen

Negen waardevolle historische objecten die ruim vier jaar geleden zijn gestolen uit het Stedelijk Museum Zutphen, zijn gevonden. De politie in Amsterdam heeft ze kortgeleden in haar bezit gekregen. Het is niet bekend hoe de politie aan de museumstukken is gekomen, en of de daders zijn gepakt.

Ruim vier jaar geleden zijn tien objecten uit het Stedelijk Museum Zutphen buitgemaakt. Het gaat om vier zogenaamde schuttersketens uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw, twee avondmaalbekers, een mosterdpot, een herinneringsbeker en een pronkbeker. Een tiende object, een modern zilver tafelstuk, is nog niet terecht.

De negen zilveren objecten worden binnenkort tentoon gesteld in het Stedelijk Museum Zutphen. De expositie begint op 19 december.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen