Volledig scherm
Stedelijk Museum in Zutphen na inbraak op 20 maart 2013. Foto Judah Bolink

Gestolen zilveren museumstukken terug bij museum Zutphen

Negen waardevolle historische objecten die ruim vier jaar geleden zijn gestolen uit het Stedelijk Museum Zutphen, zijn gevonden. De politie in Amsterdam heeft ze kortgeleden in haar bezit gekregen. Het is niet bekend hoe de politie aan de museumstukken is gekomen, en of de daders zijn gepakt.

Ruim vier jaar geleden zijn tien objecten uit het Stedelijk Museum Zutphen buitgemaakt. Het gaat om vier zogenaamde schuttersketens uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw, twee avondmaalbekers, een mosterdpot, een herinneringsbeker en een pronkbeker. Een tiende object, een modern zilver tafelstuk, is nog niet terecht.

De negen zilveren objecten worden binnenkort tentoon gesteld in het Stedelijk Museum Zutphen. De expositie begint op 19 december.

 1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’
 2. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
  PREMIUM
  kaart

  Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

  Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’

Zutphen