Volledig scherm
De Mensinksweg. © Google

'Gevaarlijke' drempel in Eerbeek vervangen door glooiend exemplaar

De door bewoners fel bekritiseerde, tijdelijke prefab-drempel op de Mensinksweg in Eerbeek, wordt vervangen door een meer glooiende drempel van asfalt. 

De verkeersmaatregel was volgens de gemeente hard nodig omdat er over de weg te hard wordt gereden. De drempel heeft effect, want uit metingen blijkt dat de gereden snelheid omlaag is gegaan sinds de drempels zijn geplaatst. 

De prefab-drempel die tijdelijk op de Mensinksweg was gemonteerd was, leidde tot een storm aan kritiek. Er zou stapvoets over moeten worden gereden, was de klacht, terwijl het gaat om een weg die ligt in een 60-kilometerzone. 

De gemeente had in reactie daarop wel waarschuwingsborden geplaatst. Door onbekenden is op die borden de tekst: 'Let op, gevaarlijke drempels' en 'stapvoets nemen' bijgeplakt. 

  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen