Volledig scherm
De Mensinksweg. © Google

'Gevaarlijke' drempel in Eerbeek vervangen door glooiend exemplaar

De door bewoners fel bekritiseerde, tijdelijke prefab-drempel op de Mensinksweg in Eerbeek, wordt vervangen door een meer glooiende drempel van asfalt. 

De verkeersmaatregel was volgens de gemeente hard nodig omdat er over de weg te hard wordt gereden. De drempel heeft effect, want uit metingen blijkt dat de gereden snelheid omlaag is gegaan sinds de drempels zijn geplaatst. 

De prefab-drempel die tijdelijk op de Mensinksweg was gemonteerd was, leidde tot een storm aan kritiek. Er zou stapvoets over moeten worden gereden, was de klacht, terwijl het gaat om een weg die ligt in een 60-kilometerzone. 

De gemeente had in reactie daarop wel waarschuwingsborden geplaatst. Door onbekenden is op die borden de tekst: 'Let op, gevaarlijke drempels' en 'stapvoets nemen' bijgeplakt. 

  1. Hoedenmaakster Frida Pelgrum: de winnende Prinsjesdaghoed is van de partner van Jesse Klaver

    Hoedenmaak­ster Frida Pelgrum: de winnende Prinsjes­dag­hoed is van de partner van Jesse Klaver

    Omdat ze bezoek had heeft Pelgrum slechts een deel van de Prinsjesdagoptocht live kunnen volgen, maar aan het einde van de middag heeft ze speciaal alle beelden nog eens in de herkansing bekeken. ,,Mijn hoed was goed in beeld,'' zegt ze met een zucht van verlichting. ,,De lagoon-blauwe hoed van Helmi Huijbregts-Schiedon, Eerste Kamerlid voor de VVD, was prominent te zien, daar heb ik geluk mee gehad.''

Zutphen