Volledig scherm
De Mensinksweg. © Google

'Gevaarlijke' drempel in Eerbeek vervangen door glooiend exemplaar

De door bewoners fel bekritiseerde, tijdelijke prefab-drempel op de Mensinksweg in Eerbeek, wordt vervangen door een meer glooiende drempel van asfalt. 

De verkeersmaatregel was volgens de gemeente hard nodig omdat er over de weg te hard wordt gereden. De drempel heeft effect, want uit metingen blijkt dat de gereden snelheid omlaag is gegaan sinds de drempels zijn geplaatst. 

De prefab-drempel die tijdelijk op de Mensinksweg was gemonteerd was, leidde tot een storm aan kritiek. Er zou stapvoets over moeten worden gereden, was de klacht, terwijl het gaat om een weg die ligt in een 60-kilometerzone. 

De gemeente had in reactie daarop wel waarschuwingsborden geplaatst. Door onbekenden is op die borden de tekst: 'Let op, gevaarlijke drempels' en 'stapvoets nemen' bijgeplakt. 

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.

Zutphen