Volledig scherm
Hulpdiensten in Tolkame tijdens een zoekactie vorige week naar een vermiste man uit Tolkamer. Het lichaam van de man is donderdagochtend in de IJssel bij Zutphen gevonden. © Jordi Deckert / Eastview media

Gevonden lichaam in IJssel bij Zutphen is van vermiste man uit Tolkamer

updateHet lichaam dat donderdagmorgen in de IJssel bij Zutphen is aangetroffen is van een man uit Tolkamer. De politie laat weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

De politie bevestigt dat het gevonden lichaam in de IJssel bij Zutphen van de man uit Tolkamer is die vorige week werd vermist en waarnaar uitvoerig gezocht is. De politie heeft het onderzoek naar de overleden persoon in de IJssel afgerond en concludeert dat het niet om een misdrijf gaat.

,,De politie kreeg een melding nadat een passant een lichaam had zien drijven’’, liet politiewoordvoerder Sigrid Passchier eerder op de dag weten. Het lichaam werd iets ten zuiden van Zutphen, ter hoogte van Vierakker, langs de N314 aangetroffen. 

Vermist

De man uit Tolkamer, op de grens bij Duitsland, werd sinds vorige week donderdag vermist. Vanaf een populaire camper-overnachtingsplaats kwam een melding bij het alarmnummer binnen dat een man ter water zou zijn geraakt. In de nacht startten de hulpdiensten een zoekactie die dag erna zonder resultaat werd vervolgd.  

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen