Volledig scherm
Foto ter illustratie © Archieffoto anp

Gewapende overval bij Jumbo in Zutphen

De Jumbo aan de Ruys De Beerenbrouckstraat in Zutphen is maandagavond overvallen. De overval gebeurde rond 20.00 uur, de drie daders zijn gevlucht op een scooter. Niemand raakte gewond. 

Het is niet bekend of de daders iets hebben meegenomen uit de supermarkt. De politie roept via Burgernet op om uit te kijken naar de mannen, die direct gevlucht zijn. 

Signalement 

Het gaat om drie gewapende mannen, met donkere kleding. De daders zijn gevlucht op twee scooters. Een scooter had een geel kentekenplaat, de andere had een blauw kentekenplaat.  Een man draagt een opvallende helm, met de opdruk van vlammen.

De daders zijn gevlucht in onbekende richting. De politie benadrukt om zelf geen actie te ondernemen, maar om 112 te bellen. 

  1. 'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    Het Zutphens is een stadsdialect dat langzaam uitsterft. Dit tot verdriet van Frans Velthuis en Rob van Druten. Twee ras-Zutphenezen die ooit het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma Heit al geheurt maakten voor stadszender Berkelstroom TV. Met de toevoeging is bek ('is terug') maakt Heit al geheurt in september 2018 een rentree. In de theaterzaal van De Hanzehof, met een avondvullende cabaretvoorstelling, grotendeels in plat-Zutphens. 

Zutphen