Debby de Jong-Vieberink van dansstudio Vieberink is de bedreigingen en vernielingen spuugzat. Jongeren teisteren de dansstudio en buurtbewoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Debby de Jong-Vieberink van dansstudio Vieberink is de bedreigingen en vernielingen spuugzat. Jongeren teisteren de dansstudio en buurtbewoners. © Arjan Gotink

Gewelddadige hangjongeren teisteren Zutphense wijk: ‘Zelfs ruiten van onze babykamer zijn ingegooid’

Stenen door de ruiten, dansleerlingen die met stenen worden bekogeld, scheldpartijen en heel veel vuurwerkoverlast. Debby de Jong-Vieberink uit Zutphen is er helemaal klaar mee. Een groep jongeren van tussen de 13 en 16 jaar hangt vaak rond op het bruggetje en bij de speeltuin achter haar dansschool aan Het Zwanevlot. Ook bij andere buren gingen stenen tegen de ruiten: mensen in de buurt zijn het beu. ,,Ik heb de daders op foto en video staan. Als er niets gebeurt, dan gooi ik ze zelf online.’’

5 reacties

 • jos zoet

  3 weken geleden
  Handhaven... Dat werkwoord is onbekend bij de politiek..
 • marianne

  3 weken geleden
  Het wordt steeds gekker in dit land. Aanpakken dat nare spul!
 • Harry Toorman

  3 weken geleden
  Bah bah, wat een slappe hap is dat hier toch. Eigen rechter gaan spelen word steeds aantrekkelijker.
 • Otto Hulsman

  3 weken geleden
  Bekijk het ook een vanuit die jongeren. Corona, verveling, speelgoed ontgroeid. Gun ze toch een beetje straatterreur. Een beetje herrie, een ruitje dat sneuvelt. Onbegrijpelijk dat de buurtbewoners niet een klein beetje coulant zijn. Ze zijn zelf toch ook jong geweest. Ga gezamenlijk het gesprek aan voor wederzijds begrip. Niet handhaven maar de verbinding zoeken. Dat is de reactie van gemeente en politie. Maar zou de reactie hetzelfde zijn als dit de burgemeester zou overkomen?
 • diesel2015 Huiskamp

  3 weken geleden
  tis toch niet te geloven. Brieven sturen.. eindeloos kletsen, over wie wat wanneer en waar. In plaats van bij calamiteiten 4 politie auto´s gevuld met agenten en knuppels erop af te sturen. en er voorgoed een einde aan maken. Doe eens een keer pragmatisch !!
 1. Zware crash bij Ugchelen, inzittenden auto spoorloos
  Play

  Zware crash bij Ugchelen, inzitten­den auto spoorloos

 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

Zutphen