Volledig scherm
foto Henk Brummelman

Gideonmonument mogelijk naar 's-Gravenhof of Groenmarkt

ZUTPHEN - De Groenmarkt of het 's-Gravenhof wordt mogelijk de nieuwe stek voor het Gideonmonument. Het uit 1950 daterende kunstwerk waar jaarlijks de dodenherdenking plaatsvindt moet verhuizen zodra de bouw van het Broederenklooster daadwerkelijk van de grond komt. Burgemeester Arnold Gerritsen is in gesprek met een aantal directe betrokkenen bij de dodenherdenking. "Samen zoeken we naar een waardig alternatief voor de huidige locatie", vertelt Gerritsen. "We zijn ons als geen ander bewust van de emotie en gevoeligheid rondom dit thema.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen