Volledig scherm
© ANP

Grimmige sfeer in Zutphen: agent tegen hoofd geschopt na commotie rond aanhouding

Agenten hebben in Zutphen zaterdagnacht de wapenstok getrokken en gebruikt, nadat er veel commotie ontstond rondom een aanhouding in de binnenstad. Eén agent werd zelfs tegen het hoofd geschopt. In totaal zijn vier personen aangehouden. Ze zijn allen meegenomen en vastgezet in een politiecel.

De agenten gingen af op een melding van ruzie op de Zaadmarkt, in het centrum van de Hanzestad. Politiewoordvoerder Simen Klok zegt dat de agenten in eerste instantie wilden praten met een vrouw. ,,Ze maakte deel uit van een groepje en de agenten wilden haar even apart nemen. Toen begon zij te schoppen en te slaan en gingen de agenten over tot aanhouding. Het gaat om een 25-jarige Warnsveldse.”

Daarna liep het volgens Klok uit de hand. ,,Een 26-jarige man uit Warnsveld begon zich ermee te bemoeien en mishandelde een van de agenten. De agent kreeg onder andere een schop tegen zijn hoofd. De sfeer was erg grimmig en daarom kwam versterking en is ook de wapenstok getrokken en gebruikt. De man uit Warnsveld is eveneens aangehouden, net als twee omstanders die zich verbaal tegen de politie keerden. Zij beledigen de agenten en zijn ook meegenomen.”

De twee laatstgenoemden zijn een 40-jarige man uit Apeldoorn en een 19-jarige vrouw uit Zutphen. Hoe het met de agent gaat, is niet bekend.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Zutphen