Volledig scherm
© Thinkstock

Groen licht voor zonnepark Noordveen

ZUTPHEN - Er komt vrijwel zeker een zonnepark op voormalig sportpark Noordveen in Zutphen. Een subsidieaanvraag van de samenwerkende bedrijven SolarGreenPoint en Ecorus voor de aanleg van ongeveer zesduizend zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,6 megawatt is gehonoreerd.

Met de toekenning van de zogeheten SDE-subsidie is de financiering voor de aanleg van het park rond.

Zutphen aan ZET
De twee bedrijven moeten nog wel met de gemeente Zutphen in overleg gaan voor een aangepaste erfpachtovereenkomst voor het terrein van ongeveer 3,5 hectare aan de Brandts Buijsstraat. SolarGreenPoint en Ecorus zouden oorspronkelijk namelijk slechts de helft van het park ontwikkelen, de lokale coöperatie Zutphense EnergieTransitie (ZET) probeerde de andere helft gefinancierd te krijgen met de zogeheten postcoderoosregeling. In september vorig jaar bleek ZET echter bij lange na niet aan het benodigde aantal deelnemers te kunnen komen, waarop de coöperatie haar plannen bij Noordveen op de lange baan schoof.

Terrein
SolarGreenPoint en Ecorus deelden na de aankondiging van ZET over het op de lange baan schuiven van de ontwikkeling van Noordveen echter meteen al mee bereid te zijn het gehele terrein te ontwikkelen. De lopende subsidieaanvraag daarvoor is nu dus toegekend. "Het zonnepark op Noordveen is hoogstwaarschijnlijk voor de zomer al operationeel'', laat Stan Verheijen van Solar Green Point weten.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?

Zutphen