De vorig jaar aangelegde natuurspeeltuin in De Hoven. De natuurlijke speelplek wordt onderdeel van een groter groen gebied als buffer tussen de rondweg en de woningen in de wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De vorig jaar aangelegde natuurspeeltuin in De Hoven. De natuurlijke speelplek wordt onderdeel van een groter groen gebied als buffer tussen de rondweg en de woningen in de wijk. © Archieffoto Arjan Gotink

Groene dorpsrand vol bomen en struiken om de Hoven moet overlast van nieuwe rondweg beperken

Een groene overgang van de stad Zutphen naar het buitengebied van De Hoven en tegelijkertijd een afscheiding tussen woningen en de rondweg die nu wordt aangelegd. Al jaren vragen inwoners van De Hoven om zo'n groene strook. Die groene dorpsrand gaat er definitief komen. 

  1. Erfgoedfestival beleeft dit jaar bijzondere editie: ‘Lege agenda zorgde bij artiesten voor iets extra’s’
    PREMIUM

    Erfgoedfes­ti­val beleeft dit jaar bijzondere editie: ‘Lege agenda zorgde bij artiesten voor iets extra’s’

    Festivals die wél doorgaan in 2020 zijn bijna nieuws op zich. Het Erfgoedfestival beleeft in dit bijzondere jaar de zesde editie, maar toch is alles - logischerwijs - anders. De nieuwe directeur Mijke Pol wilde het roer sowieso omgooien, maar dat het in haar eerste jaar zo zou lopen, was ondenkbaar. ,,Corona heeft roet in het eten gegooid, zeker. Maar omdat artiesten zo’n lege agenda hadden deze zomer, is er echt iets heel moois ontstaan.”

Zutphen