Volledig scherm
Het kleinste muziekinstrumentenmuseum ter wereld. © Geelvinck Muziek Museum

Grote aanwinst voor Zutphens museum: kleinste muziekinstrumentenmuseum ter wereld

Het Geelvinck Muziek Museum heeft een bijzondere grote kleine aanwinst. Het Kleinste Muziekinstrumentenmuseum ter wereld is sinds kort te zien in het museum.

Het kleinood komt uit de voormalige DDR. In het museum van poppenhuisformaat zijn rond een vleugel allerlei instrumenten te zien, van fluiten en violen tot een zinc (een oud blaasinstrument) en een serpent  (ook een oud blaasinstrument).  Volgens het museum is het geheel met oneindig veel liefde en nauwgezetheid in voormalig Oost-Duitsland samengesteld. Das Kleinste Musikinstrumente-Museum der Welt, zoals het werk officieel heet, staat ook vermeld in het Guiness Book of Records. 

  1. Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcentrum in 2022
    PREMIUM

    Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcen­trum in 2022

    Popcollege Zutphen heeft een ambitieus plan opgesteld om Zutphen tot ‘culturele hoofdstad van het oosten’ te maken. De (pop)muziekschool wil de aanjager zijn in dat streven. Belangrijk onderdeel in het plan is de realisatie van een nieuw muziek- en cultureel centrum in de Hanzestad. Een multifunctioneel pand, gemodelleerd naar sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Het nieuwe gebouw moet er in 2022 staan volgens het Popcollege-plan, dat gisteravond werd overhandigd aan de Zutphense burgemeester, wethouders en raadsleden.

Zutphen