Bij het waterwerk langs de IJsselkade in Zutphen staat een joekel van een paardenkastanje. Na meer dan honderd jaar gaat de zaag erin. Grote hekken staan op rond de boom totdat hij dinsdag wordt gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het waterwerk langs de IJsselkade in Zutphen staat een joekel van een paardenkastanje. Na meer dan honderd jaar gaat de zaag erin. Grote hekken staan op rond de boom totdat hij dinsdag wordt gekapt. © Archief/Zutphens Persbureau

Grote ophef om te kappen reuzenkastanje langs IJsselkade in Zutphen, toch gaat de zaag erin

De noodkap van de reusachtige kastanjeboom aan de IJsselkade in Zutphen valt bij vele Zutphenaren niet in goede aarde. Tientallen inwoners onder aanvoering van Elze Boshart hebben een bezwaar ingediend, de Bomenstichting Zutphen is boos. Tevergeefs. Dinsdag gaat de zaag in het meer dan honderd jaar oude icoon.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Zutphen