Taferelen als vorig jaar bij KVZ moeten voorbij zijn met een nieuwe toplaag op het veld van de korfballers. Een speelster struikelde over een losgekomen stuk kunstgras. Doorspelen was niet verantwoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Taferelen als vorig jaar bij KVZ moeten voorbij zijn met een nieuwe toplaag op het veld van de korfballers. Een speelster struikelde over een losgekomen stuk kunstgras. Doorspelen was niet verantwoord. © Archief/Pim Velthuizen

Grote opknapbeurt voor kunstgrasvelden bij sportclubs in Zutphen

De kunstgrasvelden bij sportclubs in de gemeente Zutphen gaan op de schop. Deels vanwege ingecalculeerde vervangingen van de toplaag, maar ook om ervoor te zorgen dat rubberkorrels niet meer buiten de sportvelden vallen. De klus kost in totaal bijna 6 ton. 

Opstaande betonranden moeten voorkomen dat rubberkorrels vallen buiten de kunstgrasvelden bij meerdere voetbalclubs in Zutphen. Als deze korrels buiten de velden terechtkomen, kunnen ze de bodem verontreinigen. Zutphen is als eigenaar van deze velden verplicht dit te voorkomen. Om boetes te voorkomen, laat Zutphen daarom vijf velden bij voetbalverenigingen FC Zutphen, Warnsveldse Boys en Be Quick aanpassen. De aanpassingen kosten Zutphen zo’n 68.000 euro.

  1. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
    PREMIUM
    Interactieve kaart

    Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

    Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.

Zutphen