Blije gezichten bij De Plotter, een aantal jaren geleden. De school gaat na de zomer zelf buitenschoolse opvang verzorgen. Die mededeling kwam bij kinderopvangorganisatie Dikkertje Dap hard binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Blije gezichten bij De Plotter, een aantal jaren geleden. De school gaat na de zomer zelf buitenschoolse opvang verzorgen. Die mededeling kwam bij kinderopvangorganisatie Dikkertje Dap hard binnen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Grote veranderingen op komst rondom kinderopvang in Zutphen: ‘Wij laten ons zeker niet wegsturen’

In de gemeente Zutphen is onrust ontstaan rondom meerdere kinderopvanglocaties. Stichting Archipel, een grote onderwijsorganisatie waar veel basisscholen onder vallen, gaat zelf kinderopvang verzorgen in eigen beheer. Dat betekent dat contracten met andere kinderopvangaanbieders worden opgezegd.

  1. Bas (30) uit Zutphen had lymfeklierkanker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne
    PREMIUM
    VIDEO

    Bas (30) uit Zutphen had lymfeklier­kan­ker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne

    Op zijn 24ste ontdekte Bas Hoetink uit Zutphen op bijzondere wijze dat hij lymfeklierkanker had. Na een half jaar zware chemotherapie is hij er weer bovenop gekomen. Eén op de vijftig mensen krijgt te maken met dezelfde diagnose als Bas. Bij de helft slaat de chemo niet aan. De Zutphenaar is nu het gezicht van een landelijke campagne om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.

Zutphen