Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Hackers vallen computersystemen gemeente Zutphen aan

updateHackers hebben geprobeerd in te breken op het het computernetwerk van de gemeente Zutphen. Er is software op het toegangsportaal van het netwerk geplaatst. Dit pakketje is inmiddels verwijderd, maar het is voor Zutphen nog onduidelijk wat de gevolgen zijn.

Het versleutelen van gegevens voor losgeld? Het verwijderen of stelen van datagegevens? Medewerkers van de gemeente Zutphen tasten nog in het duister wat de bedoeling is geweest van een hackpoging op het computernetwerk in het stadhuis. Wel is duidelijk dat onbekenden software hebben geïnstalleerd op het toegangsportaal van de gemeente. Via dit toegangsportaal kunnen ambtenaren op afstand van het stadhuis inloggen op het netwerk. 

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?

Zutphen