Volledig scherm
© stock.xchng

Handen nog niet op elkaar voor stadscamping Zutphen

ZUTPHEN - Het van de grond tillen van een stadscamping in Zutphen is vooralsnog een moeizaam verhaal. Initiatiefnemer Marco Barelds zegt bijval te krijgen, maar de gemeente Zutphen is tot nu toe niet overtuigd.

Barelds heeft met zijn organisatie Ik ben ZutFan! onlangs het idee voor een stadscamping gelanceerd. Die moet zorgen voor meer toeristische overnachtingen in Zutphen. Barelds zegt de afgelopen weken 'veel leuke reacties van het publiek' te hebben gekregen op zijn idee. "Enkelen voelen zich geroepen mee te denken of willen zelfs het beheer wel doen."

Afgelopen woensdag heeft Barelds op het gemeentehuis over zijn idee gesproken. De reactie van de gemeente is tot nu toe lauw, zo beleeft de Zutphenaar het in elk geval.

Gemeentewoordvoerder Robert-Jan Bax geeft aan dat de gemeente eerst meer informatie nodig heeft voordat er een oordeel over het idee gegeven kan worden. Barelds heeft daarom als huiswerk meegekregen om met een uitgewerkt plan terug te komen.

Het lijkt op een kip/ei-discussie uit te draaien: Barelds zegt dat hij geen uitgebreid plan kán leveren zolang er bijvoorbeeld geen zicht is op een plek.

Zutphen