Volledig scherm
PREMIUM
Frans Velthuis (rechts) en Rob van Druten halen cabaretvoorstelling Heit al geheurt in november naar de Walburgikerk. ,,We willen de kerk helemaal vol krijgen voor onze hoogmis’’, zegt Velthuis. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

‘Heit al geheurt’ gaat vóór het zingen de Zutphense Walburgiskerk in

De cirkel wordt op vrijdag 1 november rond voor Frans Velthuis en Rob van Druten. Dan houden de twee ras-Zutphenezen hun cabaretvoorstelling Heit al geheurt in de Walburgiskerk, de plek waar het ooit begon voor het duo. Bovenop dat godshuis maakten zij in de jaren tachtig hun eerste opnames voor Heit al geheurt voor lokale omroep Berkelstroom FM. Het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma werd na 1997 incidenteel opgevoerd en moet nu een jaarlijkse viering van de Zutphense actualiteit én stadstaal worden.

,,Voor het zingen de kerk in’’, omschrijven Velthuis en Van Druten het motto van hun show, daarmee doelend op het deels muzikale aspect ervan. De twee Zutphenezen hebben een missie. ,,We willen de kerk helemaal vol krijgen voor onze hoogmis’’, zegt Velthuis.

Zutphen