Politie, brandweer en ambulance bij de spoorwegovergang in Velp.
Volledig scherm
Politie, brandweer en ambulance bij de spoorwegovergang in Velp. © AS Media

Hele middag geen trein tussen Zutphen en Arnhem na aanrijding op spoor

ZUTPHEN - Reizigers tussen Zutphen en Arnhem moeten woensdagmiddag rekening houden met meer dan een uur extra reistijd. Het treinverkeer op het spoor tussen Dieren en Arnhem is stilgelegd na een aanrijding. Die vond volgens de politie plaats rond 14.30 uur, nabij de spoorwegovergang in de Alexanderstraat in Velp.

 1. Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’
  PREMIUM
  4

  Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’

  Ondernemer Jeroen Schreurs is woedend op de gemeente Voorst. De glamping die hij dit jaar wilde beginnen op Bussloo, werd eerder on hold gezet vanwege onderzoek naar de beschermde vleermuis in het recreatiegebied. En hoewel daaruit blijkt dat een glamping geen bedreiging vormt voor de dieren, wil de gemeente toch geen groen licht geven. ,,Ik ben razend. Ik sta op het punt een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente.”
 2. Streep door burgerboerderij in Vorden, initiatiefnemers gaan op zoek naar nieuwe locatie
  PREMIUM

  Streep door burgerboer­de­rij in Vorden, initiatief­ne­mers gaan op zoek naar nieuwe locatie

  Ze droomden van een ecologisch verantwoorde burgerboerderij - De Patrijs - aan de Hengeloseweg in het buitengebied van Vorden, maar die droom is uiteengespat. Johannes Regelink en Joanne Malotaux wilden de ruim 100 jaar oude boerderij Nieuw Venhorstink overnemen van twee ooms van Johannes, Tonnie en Garrit Regelink. Die transactie is op de valreep afgeketst, zo blijkt uit een brief die in het bezit is van de Stentor.

Zutphen