De turborotonde van de rondweg om De Hoven. Jarenlang moesten bewoners van de wijk wachten op de langgewenste rondweg, 22 december kunnen de eerste auto's er rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De turborotonde van de rondweg om De Hoven. Jarenlang moesten bewoners van de wijk wachten op de langgewenste rondweg, 22 december kunnen de eerste auto's er rijden. © Arjan Gotink

Het is bijna zover: eerste auto’s kunnen deze maand over rondweg om De Hoven rijden

Het had wat voeten in de aarde, maar nu is het bijna zover. De langgewenste rondweg om De Hoven is zo goed als klaar voor de opening over twee weken. Inwoners van de Zutphense wijk zijn dan eindelijk verlost van het doorgaande verkeer over de provincieweg, die hun wijk al jaren in tweeën splijt.

4 reacties

 • A Eijsink

  2 maanden geleden
  Turbo rotondes werken prima. Je moet alleen opletten op welke baan je moet voorsorteren als je de rotonde oprijdt. Maar dat geldt voor iedere vorm van verkeersdeelname.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Zo’n turborotonde, met een dubbele rijbaan roept vaak chaotische reacties op bij automobilisten. Zelf heb ik ook liever een enkelbaans-rotonde. Dat is overzichtelijker en veiliger. Turbo, de naam zegt het al, hoge snelheid gewenst, hup, opschieten. Bah!
 • Dik Vriezekolk

  2 maanden geleden
  @Eddy echt wel
 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Dat is niet de rotonde bij De Hoven...