Jeroen Jazet
Volledig scherm
© Jeroen Jazet

Hoe de dodenherdenking in Vorden wereldnieuws werd: ‘Het was verschrikkelijk’

PodcastVan de ME die klaar stond om in te grijpen tot een noodbevel: even leek het helemaal mis te gaan rondom de dodenherdenking van Vorden. In een nieuwe podcast van de Stentor blikken verslaggevers Judah Bolink en Nieke Hoitink met betrokkenen terug op de meest omstreden dodenherdenking van Nederland.

19 reacties

 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Ik vind nog steeds dat je Duitsers en geallieerden gevallen in de oorlog apart moet herdenken,dat ben ik aan mijn ouders en anderen van hun generatie verplicht en terecht,ik vind zelfs nu nog dat ik de Duitsers helemaal niet hoef te herdenken
 • Ingrid Holtkamp

  1 jaar geleden
  Adrie zegt het juiste laat het achter ons zijn vader was een wijs man.ik ben ook in de gelukkige positie geweest met mijn ouders die waren hetzelfde en inderdaad vaak waren het nog jonge jongens.
 • Anne Noort

  1 jaar geleden
  Uw vader klinkt inderdaad als een wijs man Adrie, bedankt voor uw reactie!
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Mijn vader had het vreselijk gevonden en ook ik moet er niet veel van hebben,de Duitsers waren toch de vijand,het is lastig want al die duitsers zijn gelukkig allang dood en begraven
 • Erik Biesemaat

  1 jaar geleden
  Mooi statement, Adrie!
 1. Huis van Jonathan (41) ging van energielabel F naar B, maar: ‘Hoe het nu geregeld is, is hartstikke oneerlijk’
  PREMIUM
  MIJN ENERGIEREKENING
  4

  Huis van Jonathan (41) ging van energiela­bel F naar B, maar: ‘Hoe het nu geregeld is, is hartstikke oneerlijk’

  De energiecrisis is enigszins tot bedaren gekomen. Desondanks zijn de energieprijzen nog historisch hoog. Wat hebben we met z’n allen van deze crisis geleerd en wat doen we sindsdien anders? Jonathan Vasbinder (41) heeft zestien zonnepanelen op zijn dak liggen, maar zou eigenlijk veel liever zien dat nutsvoorzieningen weer iets collectiefs worden.
  Zutphen