Hoe een bijna 1000 jaar oud paleis onder het centrum van Zutphen weer zichtbaar moet worden

met videoEen luxe slaapkamer voor koning Hendrik III, een grote zaal en zelfs een bordes van waaraf hij naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar bijna duizend jaar geleden stond er zo’n paleis in Zutphen. Resten liggen nog verborgen in de binnenstad. Plannen om het weer zichtbaar te maken worden nieuw leven ingeblazen. ,,Fantastisch als we mensen dit kunnen laten zien.’’

4 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Een goed plan, hopelijk kan het uitgevoerd worden. Volgens mij heeft dit project niets met de brug te maken.
 • Willem Post

  2 maanden geleden
  Laten ze in Zutphen eerst maar eens zorgen dat dat stuk ijzer over de IJssel wordt vervangen.
 • Jorik schut

  2 maanden geleden
  Waar je onder het maaiveld een heel stuk historie kunt beleven is in de Poolse stad Krakow. En dat nog wel onder de bekendste plek midden in het oude centrum de Rynek.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Op zich juich ik dit soort initiatieven toe, ze zijn belangrijk als onderdeel van de Zutphense canon, waar deze Palts zo'n kenmerkend gegeven voor is. Maar er zijn wél dringender zaken aan de orde die voorrang zouden moeten krijgen. De belangrijkste lijkt me toch zeker een snelle en afdoende renovatie van die ándere klomp ijzer die de oevers van de IJssel met elkaar verbindt, de oude IJsselbrug. Lijkt me belangrijker dan het uitgraven van een klomp ijzer op het 's-Gravenhof van 1000 jaar oud!