Volledig scherm
Hof van Heeckeren, het toekomstige cultuurcluster van Zutphen. foto Paolo Laconi

Hof van Heeckeren in Zutphen gaat later open

ZUTPHEN - De opening van Hof van Heeckeren, het nieuwe onderkomen van onder meer de Zutphense musea, is opnieuw met enkele maanden uitgesteld. Het is inmiddels de bedoeling dat de deuren in mei volgend jaar open gaan voor kunstminnend publiek.

Dat blijkt uit een memo van het Zutphense college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het college heeft daarin ook goed nieuws: de verwachting is dat het bouwbudget van 6,3 miljoen euro niet wordt overschreden.

De vertraging is volgens waarnemend burgemeester Carry Abbenhues veroorzaakt door 'onvoorziene omstandigheden'. Dan zou het met name gaan op zaken op bouwtechnisch gebied. De opening stond aanvankelijk voor eind dit jaar gepland, maar werd eerder al uitgesteld tot maart volgend jaar. Dat wordt nu dus mei.

Hof van Heeckeren is een gebouw dat bestaat uit drie laat-middeleeuwse panden die lange tijd onderdak boden aan rechtersopleiding SSR. De entree was toen nog aan de zijde van de Kuiperstraat. Bezoekers komen volgend jaar binnen vanaf het plein waar de middeleeuwse palts stond: 's-Gravenhof. Naast de Zutphense musea krijgt ook de gemeentelijke afdeling archeologie onderdak in het rijksmonument.

Zutphen