Volledig scherm
Het voorwerp dat een vrouw uit Eerbeek uit de bek van haar hond heeft gehaald. Het zou gaan om een gebakken spons. © eigen foto

Hondenbezitters Eerbeek waarschuwen weer voor gebakken spons

Wederom gaan er onder hondenbezitters in Eerbeek waarschuwingen rond voor het schrikbeeld van de zogenoemde gebakken spons. Als een hond deze opeet, kan dat ernstige tot fatale gevolgen voor het dier hebben.

Een vrouw uit Eerbeek haalde vrijdag een gebakken spons uit de bek van haar hond, die ze uitliet op een grasveldje aan de Veldkantweg. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, die de zaak serieus neemt.

Enkele weken geleden werd in Eerbeek ook al een melding gedaan over een gebakken spons. Deze was gevonden op een grasveldje aan de Beethovenstraat waar voorheen het schoolgebouw van De Triangel stond.

Moedwillig

Hondenbezitters gaan ervan uit dat de gebakken spons moedwillig wordt gedropt op een plek waar veel dorpsbewoners hun huisdier uitlaten. Omdat deze de geur van olie of vet heeft, wordt het een aantrekkelijk hapje voor de hond. Eenmaal doorgeslikt zou zo'n spons door sappen in de ingewanden weer kunnen opzwellen, met mogelijk ernstige tot zelfs fatale gevolgen.

Zutphen