Volledig scherm
Het voorwerp dat een vrouw uit Eerbeek uit de bek van haar hond heeft gehaald. Het zou gaan om een gebakken spons. © eigen foto

Hondenbezitters Eerbeek waarschuwen weer voor gebakken spons

Wederom gaan er onder hondenbezitters in Eerbeek waarschuwingen rond voor het schrikbeeld van de zogenoemde gebakken spons. Als een hond deze opeet, kan dat ernstige tot fatale gevolgen voor het dier hebben.

Een vrouw uit Eerbeek haalde vrijdag een gebakken spons uit de bek van haar hond, die ze uitliet op een grasveldje aan de Veldkantweg. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie, die de zaak serieus neemt.

Enkele weken geleden werd in Eerbeek ook al een melding gedaan over een gebakken spons. Deze was gevonden op een grasveldje aan de Beethovenstraat waar voorheen het schoolgebouw van De Triangel stond.

Moedwillig

Hondenbezitters gaan ervan uit dat de gebakken spons moedwillig wordt gedropt op een plek waar veel dorpsbewoners hun huisdier uitlaten. Omdat deze de geur van olie of vet heeft, wordt het een aantrekkelijk hapje voor de hond. Eenmaal doorgeslikt zou zo'n spons door sappen in de ingewanden weer kunnen opzwellen, met mogelijk ernstige tot zelfs fatale gevolgen.

 1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.
 2. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Zutphen