Atilla Aytekin groeide op in Zutphen, waar hij van zijn 3de tot zijn 18de woonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Atilla Aytekin groeide op in Zutphen, waar hij van zijn 3de tot zijn 18de woonde. © Pro Shots / Pim Ras

Huilend op de wc in schoolpauze, nu multimiljonair met eigen voetbalclub: ‘Ze wilden geen Turk in de klas’

Als zoon van de eerste generatie Turkse gastarbeiders werd Atilla Aytekin uitgescholden, gekleineerd en vernederd. Inmiddels behoort de zakenman met Zutphense roots tot de rijkste mannen van Nederland en is hij eigenaar van voetbalclub Fortuna Sittard. Een gesprek over rare vragen, bewijsdrang en Go Ahead Eagles, dat hij graag had willen kopen.

17 reacties

  • Mike Slooven

    3 maanden geleden
    Het is dat je van voetbal houd, anders hadden wij wel vrienden kunnen worden, gezwets met dat vreemde buitenlandse afkomsten.
  • Bert van Wieren

    3 maanden geleden
    De club Go Ahead Eagles is niet te koop.
  • D Vening

    3 maanden geleden
    Niet alleen mensen met een migratie-achtergronden werden/worden gepest. Pesten is eeuwenoud en er moeilijk uit te krijgen. Pesten gebeurd door alle bevolkingsgroepen.
  • Fred Hof

    3 maanden geleden
    Of je nu Turk of wat dan ook bent, als je je dromen kunt verwezenlijken dan is dat mooi. Je eigen afkomst hoef je nooit te verloochenen.
  • Andy Van Werven

    3 maanden geleden
    Wat is er mis met turk in de klas ik had er wel 6 van de 10 turkse mensen in de klas
  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?