Volledig scherm
PREMIUM
Linda Peters van Thuiszorg Helpgewoon aan het werk bij een familie in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Huishoudelijke hulpen in Zutphen beginnen voor zichzelf: ‘Je helpt ook elkaar’

Na het debacle in de thuishulp in Zutphen beginnen steeds meer huishoudelijke hulpen voor zichzelf. De coöperatie Helpgewoon slaat alvast goed aan. 

Huishoudelijke hulp Iekje Oegema uit Zutphen is blij dat ze nu als zelfstandige werkt. Ze was er een jaar geleden als eerste bij. ,,Ik vond mijn werk daarvoor onpersoonlijk, had helemaal geen contact met collega’s en weinig met de organisatie waar ik in dienst was. Het concept van Helpgewoon sprak me aan, je doet alles samen en helpt ook elkaar.’’ Leonie Luijken en Gina Bolt volgden haar voorbeeld.

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen