Volledig scherm
De boerderij die IJsselwind uiteindelijk voor zeven ton van de provincie gaat kopen. © Foto Carlo ter Ellen DTCT

IJsselwind koopt boerderij in Eefde voor zeven ton

IJsselwind, de organisatie die enkele windmolens nabij Eefde wil gaan realiseren, gaat de zevenhonderdduizend euro betalen die de provincie Gelderland als eigenaar van het pand wil hebben. 

Er ontstond vorige week ophef omdat IJsselwind meende dat de provincie een te hoog bedrag vroeg voor het leegstaande pand. De organisatie vindt dat de provincie een prijs vraagt vanuit de gedachte dat de komst van windmolens al beklonken is. IJsselwind heeft dat pand nodig omdat het dicht bij de beoogde molens staat. 

Dwarsbomen

IJsselwind had laten taxeren dat de boerderij 510.000 euro waard was.  Theoretisch zouden de komst van de  drie molens nog gedwarsboomd kunnen worden door de gemeente Zutphen of de Raad van State. 

Ophoesten

Otto Hettinga, projectleider bij IJsselwind, vindt de ‘handelwijze van de provincie nog steeds niet goed’, maar hij zegt ‘erover heen te stappen'.  Een groep van zo’n veertig leden van de vier aangesloten energiecoöperaties gaat het geld ophoesten dat nodig is voor de aankoop van de boerderij.

 1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

  De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’
 2. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
  PREMIUM
  kaart

  Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

  Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’

Zutphen