Eén van de waterstofbussen die momenteel al in Nederland rijden. Deze bus is niet te vergelijken met de waterstofbussen die in Zutphen en omgeving gaan rijden. Zo heeft deze bus een tank achter de bus hangen. In Zutphen komt die bovenop de bus.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de waterstofbussen die momenteel al in Nederland rijden. Deze bus is niet te vergelijken met de waterstofbussen die in Zutphen en omgeving gaan rijden. Zo heeft deze bus een tank achter de bus hangen. In Zutphen komt die bovenop de bus. © ANP

In een waterstofbus naar werk of school in Zutphen en omgeving, dit ga je er volgend jaar van merken

videoZonder gehobbel en lawaai 's ochtends van je huis naar je werk of naar school rijden. Busreizigers kunnen vanaf eind volgend jaar handenwrijvend de bus instappen in Zutphen en omgeving. Vervoerder Arriva ruilt dan tien vervuilende dieselbussen in voor waterstofvarianten en dat ga je als reiziger merken.

 1. Opstartproblemen elektrische bussen:
‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkampioen’
  PREMIUM

  Opstartpro­ble­men elektri­sche bussen: ‘Stelt niks voor, Chinese makers zijn wereldkam­pi­oen’

  Accu’s zijn opeens leeg en de verwarming hapert: de nieuwe elektrische bussen van Keolis uit China, die sinds kort door de regio rijden, hebben opstartproblemen. Waren degelijke bussen van een oer-Nederlands bedrijf niet beter geweest, vraagt politicus Stijn Hesselink aan het provinciebestuur van Overijssel. Nee, zegt kenner Vincent Wever. ,,China is wereldkampioen elektrische bussen maken.”
 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Zutphen