Inbox15 wil in Zutphen alleen in oude pand Reesink

ZUTPHEN - Inbox15, een nieuw bedrijf dat een culinair en ambachtelijk ontmoetingscentrum wil beginnen in Zutphen, richt zich volledig op vestiging in een oud fabriekspand van Reesink in het gebied Noorderhaven. Andere locaties zijn voor het bedrijf geen optie.

Dat zeggen Tristan Steenmeijer en Silja Verhoeven, de mensen achter Inbox15. De twee ondernemers hebben het industriële pand aan de Contrescarp al een jaar op het oog. "Mocht het zo zijn dat we ons daar niet kunnen vestigen, dan gaan we kijken in andere steden", zegt Steenmeijer.

Bezwaren
De twee Zutphenaren ontvouwden vorige maand hun plannen voor een 'overdekte, culinaire en ambachtelijke ontmoetingsplek', waar tientallen beginnende ondernemers kunnen werken vanuit aangeklede zeecontainers. Ze werden verrast door kritiek vanuit onverwachte hoek: binnenstadsondernemers trokken aan de bel omdat detailhandel in principe niet is toegestaan in het gebied waar Inbox15 zich wil vestigen. Het zou ongewenst concurrerend zijn met de binnenstad. Ook de Zutphense binnenstadsmanager Remco Feith liet om die reden van zich horen.

Industrieel karakter
Steenmeijer en Verhoeven geven aan dat zij nog steeds volop geloven in hun concept in het oude onderkomen van Reesink. Ze willen hier nog vol voor gaan. "De binnenstadsmanager heeft ons een leuk alternatief pand laten zien, maar het is niet geschikt voor ons plan. Inbox15 heeft ruimte nodig en bovendien spreekt het industriële karakter van het oude Reesink-pand ons enorm aan."

Afwachten
Een omgevingsvergunning die Inbox15 heeft aangevraagd bij de gemeente Zutphen, moet nog worden beoordeeld. "Voor ons is het dus afwachten of de gemeente wil meewerken", zegt Verhoeven. "Wij hebben zeker meerwaarde. We bieden straks ruimte aan vijftig ondernemers."

Zutphen