Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Wavebreak Media

Inbraak in Zutphen eindigt in bedreiging met mes

Inbrekers hebben zaterdagavond een bewoner van de Goeman Borgesiusstraat in Zutphen in zijn eigen huis met een mes bedreigd. Vier of vijf mannen drongen de woning binnen, nadat ze een raam hadden opengebroken.  

Rond 18.30 uur, op het moment dat de daders nog binnen waren, kwam de bewoner thuis. Hij werkte één van de mannen tegen de grond, met de intentie hem over te dragen aan de politie. De andere mannen bedreigden de bewoner vervolgens met een mes en een ijzeren staaf, waarna hij de inbrekers moest laten gaan.

De daders zijn gevlucht via een steegje dat uitkwam op de Albardastraat. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze hierna in de richting van het winkelcentrum aan de Ruys de Beerenbrouckstraat gerend. 

Signalement

De politie meldt dat het signalement van de daders heel summier is. Het gaat om vier of vijf personen tussen de 20 en 30 jaar. Ze droegen allemaal petjes en waren lichtgetint. Eén persoon was wat forser en droeg een grijs vest. 

Mensen die wat hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

Zutphen