Volledig scherm

Inloopbijeenkomst over plannen IJsselkade en brug

ZUTPHEN - In restaurant Het IJsselpaviljoen in Zutphen is woensdag 30 november een inloopbijeenkomst over de plannen voor de IJsselkade en Oude IJsselbrug, inclusief de nieuwe trap naar de Tichelbeeksewaard. De bijeenkomst staat in het teken van de bestemmingsplanprocedure voor deze deelprojecten van het programma Rivier in de Stad.

De plannen voor de IJsselkade en de verbreding van de Oude IJsselbrug zijn de afgelopen jaren gemaakt in nauw overleg met onder andere inwoners van Zutphen, bedrijven en betrokken partijen zoals wijkraad De Hoven. Ook zijn er meerdere openbare bijeenkomsten geweest, waar iedereen zijn mening kon geven. Waar nodig zijn eerdere ontwerpen aangepast. Inmiddels zijn de definitieve ontwerpen afgerond. Deze passen niet binnen de huidige bestemmingsplannen voor het gebied. Daarom is een nieuw ontwerp-bestemmingsplan opgesteld, dat in procedure gaat.

De bijeenkomst vindt plaats tussen 19 en 21 uur in de Stadszaal van het restaurant.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen