Volledig scherm
De parkeerplaats op het 's Gravenhof in Zutphen. (Bron: Google Street View)

Irritatie rond parkeerbeleid Zutphen

ZUTPHEN - Zutphen moet nu echt tempo maken met een plan voor parkeren in de binnenstad. Dat vinden meerdere partijen in de gemeenteraad.

Bij de opening van het nieuwe museumcomplex aan het 's-Gravenhof, komend voorjaar, zou dat plein er gastvrij bij moeten liggen - dus met minder 'blik'. Het lukt echter niet het plein definitief heringericht te hebben voor de opening van die Hof van Heeckeren, gaf wethouder Coby Pennings (CDA) maandagavond aan tijdens een politieke bijeenkomst. Burgemeester en wethouders willen eerst een bredere parkeervisie vaststellen. Met tijdelijke maatregelen moet het 's-Gravenhof er in het voorjaar wel uitnodigend uitzien: ,,enkele parkeerplaatsen zullen even verdwijnen'', aldus Pennings. Zij kon geen datum noemen waarop het parkeerbeleid klaar is.

Dat wekte irritatie bij onder meer Bas van der Veen (VVD). Ook GroenLinks vindt dat ,,nu een slag gemaakt moet worden''. Die partij is initiatiefnemer van een motie om het 's-Gravenhof autoluw te maken. De raad behandelt die motie over enkele weken.

Zutphen