Volledig scherm
Annemiek van Vleuten tijdens de Ronde van Italië. © Cor Vos

Italië eert oud-inwoonster van Vorden: Annemiek van Vleuten (36)

Wielrenster Annemiek van Vleuten (36), oud-inwoonster van Vorden, krijgt maandag een bijzonder eerbetoon op de Italiaanse berg Monte Zoncolan. Daar wordt een bord onthuld met haar foto erop, omdat ze de eerste vrouw is die op deze berg een etappe won. Dat was vorig jaar.

Van Vleuten leidt het algemeen klassement in de Ronde van Italië voor vrouwen. Vandaag is de finale. Ze staat fier bovenaan.  Het is de tiende keer dat ze meedeed aan de Giro Rosa. De Nederlandse renster won in 2017 en 2018 het WK tijdrijden. Vijf keer werd ze Nederlands kampioen. Sinds 2016 rijdt ze voor het Australische Mitchelton-Scott.

Het speciaal eerbetoon dat voor haar is bedacht, doet de Wageningse sportster goed. Op haar website laat ze weten dat ook haar moeder bij de onthulling aanwezig is. Ze schrijft: ‘De lokale organisatie achter een paar etappes heeft ons namelijk uitgenodigd om maandag naar de Zoncolan te gaan. (...) Omdat ik daar vorig jaar won en ik daarmee de eerste vrouw ben die heeft gewonnen op de Zoncolan. Dat is wel heel bijzonder.’

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.

Zutphen