Volledig scherm
Jan Ottink (met rode haarband) en zijn bandleden. © Openluchttheater Engbergen

Jan Ottink Band brengt album uit met favoriete nummers

De Jan Ottink Band, al jaren een bekende naam in de Oost-Nederlandse muziekscene, komt met een nieuw album op de proppen. Vorige albums zijn al jaren uitverkocht, maar er blijft vraag naar. Daarom besloot de band een album te maken dat bestaat uit de twintig meest gevraagde nummers. 

De band begon rond de jaren 90 met muziek maken en toert nu al zo'n 25 jaar lang rond langs festivals, podia en zalen in vooral het oosten van Nederland en het Duitse grensgebied. De roots van de Jan Ottink Band liggen in Zutphen en Lochem. 

Het album

Het album heet 'Nog altied'. Op dit album zijn de meest gevraagde nummers terug te vinden. Tien tracks van eerder album ‘Leever lui’, negen tracks van ‘Spoken’ en als bonustrack het nummer waarmee Jan Ottink het eerste nationale Streektaal Songfestival won: ‘Wereldwief’. 

Het album wordt op 19 en 20 januari uitgebracht. Vrijdagavond 19 januari, om 20.00 uur bij het concert van de band in het Hoftheater in Raalte, wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan Höllerboer, bekend van 'Busje komt zo'. Zaterdagmiddag 20 januari om 15.30 uur volgt de detailhandels-release in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem. 

Zutphen