Volledig scherm
PREMIUM
Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Je eigen huis bouwen op Zutphense voetbalvelden waar Johan Cruijff in actie kwam

Geïnteresseerden die op Park Helsbergen willen wonen, mogen zelf aan de slag om een woning te ontwikkelen. De gemeente Zutphen heeft besloten het grootste deel van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen uit te geven aan kopers die zelf hun grondkavel kopen of pachten en een architect kiezen om op die manier zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben hoe de woning eruit komt te zien.

Een zelf ontworpen vrijstaande woning of een forse twee-onder-één-kapper op de plek waar Johan Cruijff in de jaren negentig zijn spelers van FC Barcelona liet schitteren. Het braakliggende terrein van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen moet als het aan college van burgemeester en wethouders (B en W) ligt een mengelmoes worden van vrijstaande woningen, forse twee-onder-één-kappers en luxe bungalows. Luxe woningen die bewoners zelf mogen ontwikkelen.

Zutphen