Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijftig jaar lang diende Sportpark Helbergen als thuishaven voor verschillende Zutphense voetbalverenigingen. Binnen een paar jaar moet de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen volgebouwd staan met luxe woningen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Je eigen huis bouwen op Zutphense voetbalvelden waar Johan Cruijff in actie kwam

Geïnteresseerden die op Park Helsbergen willen wonen, mogen zelf aan de slag om een woning te ontwikkelen. De gemeente Zutphen heeft besloten het grootste deel van de voormalig voetbalvelden van FC Zutphen uit te geven aan kopers die zelf hun grondkavel kopen of pachten en een architect kiezen om op die manier zoveel mogelijk zelf in de hand te hebben hoe de woning eruit komt te zien.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Zutphen