Johan Doornberg, Directeur van Doornberg Recycling.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Doornberg, Directeur van Doornberg Recycling. © Arjan Gotink

Johan wil met zijn bedrijf uit Lochem verhuizen, maar zit klem tussen twee gemeenten: torenhoge boetes dreigen

Johan Doornberg heeft tijdens een kort geding de hulp van de voorzieningenrechter ingeroepen om zijn bedrijf te redden. De eigenaar van het Lochemse bedrijf Rubber Verwerking Nederland zit klem tussen de gemeenten Lochem en Enschede. Als hij nog langer in Lochem blijft, hangt hem een boete van twee ton boven het hoofd. Verhuist hij naar Enschede voordat een nieuwe vergunning definitief is, kan hij ook torenhoge boetes verwachten.

2 reacties

 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  Aan alle eisen voldaan, elke procedure gevolgd, rechterlijke uitspraken geaccepteerd, ondanks dat ze hem geld kosten, verhuizing voorbereid, bouw nieuw bedrijf gestart, maar telkens door een stel paragrafenhengsten teruggefloten, dan wel op het verkeerde been gezet, terwijl aantoonbaar géén schade aan het milieu ontstaat. Handelend volgens de letter van de wet zit iedereen goed, maar dat zat de Belastingdienst met de toeslagenaffaire ook. De menselijke maat is zoek. Het lijkt soms zelfs gewild.
 • JG Visser

  1 jaar geleden
  Johan stel de gemeente maar even voor om failliet te gaan dan blijven zij met de rotzooi zitten Jij kan er niets aan doen aan al die tegenwerking van die pennenlikkers
 1. Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravontuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’
  PREMIUM
  1

  Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravon­tuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’

  Fietsen om de prijzen, maar ook vrijblijvend de pedalen rond laten gaan. Met een hang naar avontuur. De Zutphense wielrenner Jip Steman (22) kan het doen in het Global Cyclingteam. Een groep vrijbuiters die verspreid over de hele aardbol - exotische - wielerkoersen rijdt. Jip beleeft in december zijn vuurdoop in een meerdaagse koers buiten Europa: de Ronde van Costa Rica.