Jongeren konden vandaag skaten op een historische vloer in Zutphen: ‘Hier doe je het allemaal voor’

videoRollerskaten in een monument. Tientallen jongeren zwierden en zwaaiden vandaag op skeelers en rollerskates over de houten vloer in de Buitensociëteit in Zutphen. De sfeervolle disco is ook nog eens onderdeel van Camping Hanzehof, het evenement waarmee Theater Hanzehof en de Buitensociëteit het nieuwe culturele seizoen aftrappen.

 1. Ook dit jaar geen feestelijk getoeter in Zutphen: ‘Voor ons is 750 bezoekers Dweildag-onwaardig’
  PREMIUM

  Ook dit jaar geen feestelijk getoeter in Zutphen: ‘Voor ons is 750 bezoekers Dweil­dag-onwaardig’

  Dit jaar zal er - net als vorig jaar - geen stoet dweilorkesten door de Zutphense binnenstad trekken. De Dweildag 2021 - die zou worden gehouden op zaterdag 11 september - is afgeblazen vanwege de ‘maximaal 750 bezoekers-regel’ voor eendaagse evenementen. ,,Voor zo’n gering aantal bezoekers kun je het centrum of een deel daarvan niet afsluiten’’, zegt organisatielid Wiet Verschure van dweilorkest ’t Spul(t).
 2. Nationale Bokbierdag in Zutphen gaat dit jaar toch niet door
  PREMIUM

  Nationale Bokbierdag in Zutphen gaat dit jaar toch niet door

  Grote tenten in de Zutphense binnenstad waar een kolkende mensenmassa aan het bier gaat, vonden de organisatoren dit jaar sowieso geen goed idee. Maar 6000 tot 7000 bezoekers in de buitenlucht bij de Houtwal moest in oktober toch wel kunnen? Nee dus. Met het besluit van het kabinet om voorlopig eendaagse festivals met maximaal 750 bezoekers toe te staan, gaat er een streep door de Nationale Bokbierdag op 10 oktober.
 1. Bökkers populairder dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’
  PREMIUM
  VIDEO

  Bökkers populair­der dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’

  De deelname van Hendrik Jan Bökkers uit Heino aan het programma Beste Zangers legt hem geen windeieren. Vanaf de eerste aflevering staat zijn telefoon roodgloeiend, wordt hij op diverse landelijke radiostations gedraaid en krijgt hij een storm aan reacties. De Sallandse zanger is euforisch over zijn deelname. „Ik ben stiekem ook blij met het feit dat je hiermee de regio trots maakt.”
 2. Door coronavirus uit nood geboren festival ‘Camping Hanzehof’ krijgt in Zutphen een vervolg
  PREMIUM
  video

  Door coronavi­rus uit nood geboren festival ‘Camping Hanzehof’ krijgt in Zutphen een vervolg

  Lokale acts afgewisseld met landelijk bekende namen. Aankomend weekend staan verschillende artiesten in en om Theater Hanzehof op te treden tijdens Camping Hanzehof. Vorig jaar werd het concept uit nood geboren omdat er door de coronamaatregelen weinig te doen was in en om het theatercomplex. Vanwege het succes toen, opent Hanzehof de deuren op de ‘camping’ dit jaar nog een keer.
 3. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Zutphen