Volledig scherm
PREMIUM
© Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Joop (67) noodgedwongen weg uit poortgebouw Zutphense begraafplaats: ‘Met pijn in het hart’

Tien jaar lang was hij als poortgebouwbewoner hét gezicht van de monumentale R.K. Begraafplaats in Zutphen. Hij tekende verhalen op, gaf rondleidingen en hield toezicht. Noodgedwongen woont Joop Jansen (67) nu met zijn vrouw Yvonne in Borculo. 

Het monumentale poortgebouw van de RK Begraafplaats aan de Warnsveldseweg in Zutphen staat er leeg bij deze januarimaand. De vaste bewoners Joop en Yvonne Jansen zijn eind december vertrokken. ,,Met pijn in het hart, vanwege de gezondheid van mijn vrouw’’, zegt Jansen. ,,We wonen nu noodgedwongen gehuurd in Borculo.’’ 

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

Zutphen