Volledig scherm
PREMIUM
Angela Machiel, lerares op vrije school De Zonnewende, gaat naar Kenia om daar een school op te zetten. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Juf Angela uit Zutphen gaat euritmieën met de Masai

Angela Machiel (62) verruilt Zutphen binnenkort voor Kenia. De lerares staat nu nog voor de klas van vrije school de Zonnewende, maar vertrekt in september voor een avontuur naar Afrika. Ze gaat een school opzetten voor kinderen van de Masai.

Het continent is niet helemaal onbekend terrein voor de onderwijzeres. Eerder verbleef Machiel al eens drie maanden in Zuid-Afrika om daar een school op te zetten. ,,Daardoor sta ik op een lijst met namen van mensen die dat soort dingen doen”, legt ze uit. ,,Vanuit dat netwerk ben ik nu opnieuw benaderd. En eigenlijk was de keuze vrij snel gemaakt.”

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?

Zutphen