Volledig scherm
© Sander Grootendorst

Jumbo-overvallers hadden 'hakbijl, groot mes en pistool'

Het filiaal van de Jumbo aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in het Waterkwartier in Zutphen werd gisteravond kort na sluitingstijd overvallen. Volgens ooggetuigen waren drie ‘jonge mannen' bij de overval betrokken, gewapend met een grote hakbijl, mogelijk ook met een groot mes en een pistool. 

De mannen gebruikten de hakbijl om het glas van de entree kapot te slaan. Zo konden ze naar binnen. Ze gingen ervandoor met vier kassa’s, waarvan ze er twee buiten de winkel meteen weer verloren. Een van de drie zou zich ‘bijzonder agressief' hebben gedragen en dreigende taal hebben uitgeslagen naar een man die toevallig voorbij kwam met zijn hond. 

In een film

De drie waren in het zwart gekleed en droegen helmen. Hun gezichten zijn door de omstanders niet gezien. Tenminste een van de drie sprak Nederlands. Ze reden weg op twee scooters. Toen de politie arriveerde, waren de drie al vertrokken, zeggen de getuigen. 

Quote

Ik sta nog helemaal te trillen op mijn benen

Een van de getuigen

,,Het was alsof ik in een film terecht was gekomen”, vertelt een van de omstanders. ,,Je ziet zoiets wel op tv, maar als je het in het echt ziet gebeuren, is het toch anders. Ik sta nog helemaal te trillen op mijn benen.”

Afgezet

De omgeving van de winkel werd afgezet met een rood-wit lint. Het personeel, dat in de Jumbo aanwezig was, is door de politie ondervraagd. Het moest daartoe nog geruime tijd binnen blijven. Ook het personeel van het Kruitvat, de winkel ernaast, is ondervraagd. De winkels vormen de onderste etage van een appartementencomplex. In beide winkels werken voornamelijk buurtbewoners. 

Zutphen