Kartrekker achter dweilfestival ontvangt enige lintje van gemeente Zutphen

videoWiet Verschure stond vrijdagmiddag in het middelpunt van de belangstelling. De 58-jarige Zutphenaar was in Zutphen de enige inwoner die tijdens de jaarlijkse lintjesregen een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.

Waar er in Zutphen gemiddeld gezien elk jaar drie of vier onderscheidingen worden uitgereikt, stond Verschure dit jaar alleen in de Burgerzaal. Verschure kreeg ontving de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor voor dweilorkest 't Spul(t) en stichting 't Spul(t). 

Dweilfestival

De Zutphenaar is de initiatiefnemer en kartrekker van het De Bos Dweildag Zutphen. Het evenement trekt jaarlijks 45.000 bezoekers naar de binnenstad van Zutphen om ruim twintig dweilorkesten aan het werk te zien. ,,Dit muziekfeest geeft een enorme boost aan de plaatselijke middenstand, het toerisme en zet Zutphen positief op de muzikale kaart’’, deelde burgemeester Annemieke Vermeulen Verschure toe voordat de Zutphenaar het lintje kreeg opgespeld. Aansluitend blies dweilorkest 't Spul(t) het feest opgang met het nummer van Proosten van Guus Meeuwis.

,,Een bijzondere dag’’, concludeerde Verschure. ,,Natuurlijk is het leuk om een lintje opgespeld te krijgen, maar vooral de waardering doet me veel. Er zijn familieleden en vrienden heel lang bezig geweest om dit voor mij te regelen. Dat geeft een speciaal gevoel.

Volledig scherm
Wiet Verschure (58) werd in de Burgerzaal verrast met een lintje. Dweilorkest 't Spul(t) sierde de uitreiking op. Rechts van Verschure staat zijn broer Rick, die het initiatief nam om een lintje aan te vragen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

Zutphen