Volledig scherm
Frontman Hans Krabbenborg (links, met kenmerkende snor) en bassist Ard Schouten van de Vordense band Kas Bendjen in actie. foto PR

Kas Bendjen stopt ermee

VORDEN - De geruchten gonsden al een paar dagen in de Achterhoek, maar vanuit de officiele kanalen bleef het opvallend stil.

Zou Kas Bendjen na zeventien jaar écht ophouden met bestaan? Komt er een einde aan Vordens beste muzikale exportproduct? "Ja", zegt Freddy Hogendoorn, manager van de band. "Dat klopt."

Het besluit is unaniem genomen. Op 7 augustus beklimt de formatie voor het laatst de bühne. Uiteraard op het eigen Baby Biggen Meal Bal (BBMB), één van de geesteskindjes van de band. "Daar gaan we vlammen. Er is maar één locatie waar we zeventien jaar Kas Bendjen waardig kunnen afsluiten en dat is in Kranenburg", vertelt Hogendoorn.

Het achtste Vordens Songfestival, een ander geesteskindje van de band dat net als het BBMB jaarlijks goed is voor honderden toeschouwers, heeft dit jaar niet meer plaats. Het feest stond een dag na het BBMB gepland. Alle deelnemers zijn op de hoogte gesteld. "Pijnlijk, vooral omdat de opkomst dit jaar ontzettend hoog was."

De zeven bandleden hebben besloten de prioriteiten anders te gaan leggen. Optreden als Kas Bendjen en het organiseren van festivals past daar niet meer tussen. Alle optredens na het BBMB 2010 zijn daarom afgezegd. "Het is genoeg, 't is goed zo", aldus Hogendoorn.

Het eerste optreden van Kas Bendjen had plaats in juni 1993, tijdens de Vordense Hamparty. Komend weekeinde treedt de band nog op tijdens de Avikolympics, een groot besloten feest voor meer dan zevenhonderd medewerkers van Aviko op het gemeentelijk sportpark van voetbalvereniging Vorden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen