Kat zit vast in afgesloten telefoonwinkel in Zutphen: medewerker zorgt voor bevrijding

videoPasen, feest van de verrijzenis. En voor een kat in Zutphen feest van de bevrijding. Het dier zat enige tijd opgesloten in een telefoonwinkel van The Phone House, midden in de oude binnenstad. De kat werd zondagochtend in alle vroegte ontdekt door een voorbijganger. Een gealarmeerde medewerker heeft het dier bevrijd.

Een bericht van Daniëlle Dijkgraaf uit Zutphen in de Facebook-groep Wie Goed Doet, Goed Ontmoet leidde tot de ‘reddingsoperatie'. Zij vroeg zich af of iemand wist dat er een kat zat opgesloten in de winkel van The Phone House, op de hoek van de Beukerstraat met de Sprongstraat. Via-via werd al snel een medewerker van de telefoonwinkel in Zutphen gevonden: Nick Wijshake. Hij toog zondagochtend naar de winkel om het dier de vrijheid te geven.

Plafond

Vermoedelijk is de kat via het plafond de winkel binnengekomen. De kat is waarschijnlijk naar beneden gevallen toen het over een plafondplaat liep. Hoe het dier boven het plafond is terechtgekomen, is niet duidelijk. Na een aai over de bol werd het dier de vrijheid gegund.

De kat werd ontdekt door een voorbijganger en is vermoedelijk via het plafond de winkel binnengekomen.
Volledig scherm
De kat werd ontdekt door een voorbijganger en is vermoedelijk via het plafond de winkel binnengekomen. © Eigen foto

Zutphen